Erling Bløndal Bengtsson – 90 års koncert

Den store dansk-islandske cellist Erling Bløndal Bengtsson ville i marts 2022 være fyldt 90 år.

Celloprofessor ved Det Jyske Musikkonservatorium Henrik Brendstrup er elev af Bløndal Bengtsson og har også været hans assistent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Brendstrup og hans studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium markere 90 års dagen med en hyldest-koncert til mesteren, der har haft uendelig stor betydning for cellospillets udvikling både på Island og i Danmark.

For ti år siden fejrede konservatoriet Bløndal Bengtssons 80 års fødselsdag med en stor koncert i Symfonisk Sal i Aarhus, hvor Bløndal selv og hustru Merete var tilstede. Denne gang ønsker vi også at markere begivenheden på Island. Efter koncerten i Lille Sal d. 15. maj drager hele celloklassen til Reykjavik for at gentage koncerten i det smukke Harpa koncerthus, hvor Bløndals statue står foran indgangen. Denne koncert afholdes i samarbejde med Academy of the Arts på Island, her medvirker en række unge islandske cellister og deres lærer Sigurgeir Agnarsson.

Programmet ved koncerten i Aarhus består af en række highlights fra cellorepertoiret, værker for tre, fire og helt op til tolv celli! Komponister som Popper, Klengel og Villa-Lobos, der alle selv var cellister, skrev vidunderlige værker for celloensemble, som kan høres ved denne lejlighed.

Hele celloklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium medvirker, sammen med tidligere og måske også kommende studerende.
Ved flygelet sidder Aya Tominaga.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events