Epitaphs from the Hill

Komponisterne og ensemblelederne Laura Veltri og Anna Bignami præsenterer ved denne koncert et helt nyt projekt:”Epitaphs from the Hill”, med ensemblet Bignami Veltri Jazz Ensemble. Veltri og Bignami er henholdvis nuværende og tidligere studerende i rytmisk komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium.

“Epitaphs from the Hill” er inspireret af Edgar Lee Masters digtsamling “Spoon River Anthology”. Digtsamlingen fortæller om indbyggerne fra den fiktive by Spoon River, fortalt af indbyggerne selv i form af epitafer (gravsten), hvor de dunkleste afkroge af beboernes liv afsløres.

Idyl i forfald
Fortællingerne behandler emner som korruption, bitterhed, vold, ugengældt kærlighed og længslen efter den tabte ungdom. De maler et billede af idyl i forfald og gør op med romantiserede forestillinger om et utopisk samfund, hvor alt er skønt. Efter deres død kan karaktererne endelig fortælle den nøgne sandhed, nu hvor de er fri af falske smil og sociale konventioner.

Veltri og Bignami fortæller selv om projektet: “Vi tror på at dette er et meget relevant problem i vores moderne samfund: Vi griber ofte os selv i at skjule vores sande følelser for ikke at støde vores omgivelser, for at blive anerkendt eller for at overbevise os selv om, at vores problemer nok vil forsvinde, hvis bare vi lader dem ligge. Positivitet bliver misbrugt som et redskab til at skjule og glemme vores indre problemer i stedet for at konfrontere dem.

I “Epitaphs from the Hill” inviterer vi lytterne til at reflektere over egne følelser, indre dæmoner, lyst og længsler og til at lytte til egne behov, før det er for sent. Værkerne, der tilsammen udgør Epitaphs, afspejler indholdet af de forskellige digte og er desuden rent musikalsk inspireret af blandt andre Maria Schneider, Vince Mendoza, Gyorgi Ligeti og Arvo Pärt. Musikken indeholder elementer af både rytmisk samtidsmusik, jazz, fri improvisation, rockrytmer og klassisk musik. Den udforsker udvidede instrumentteknikker og usædvanlige lydteksturer for big band.”

Bignami Veltri Jazz Ensemble består af højt profilerede og alsidige musikere fra den danske jazzscene. De erfarne musikere giver komponisterne mulighed for at skabe et rigt og varieret repertoire, hvor de frit kan eksperimentere med en bred vifte af teknikker, klangfarver og stilarter. Projektet er støttet fra Aarhus Kommunes Initiativpuljen.

Medvirkende

Kati Brien: Alto sax & doublings
Johan Toftegaard: Alto Sax & doublings
Niels Vincentz: Tenor Sax & doublings
Jacob Rønne Danielsen: Bariton sax & Bass clarinet
Jakob Sørensen: trumpet & Flugelhorn
Tobias Stavngaard: Trombone
Sebastian Zawadzki: Piano
Matthias Petri: Double Bass
Daniel Sommer: Drums

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events