Debutkoncert – Tony Nguyen, klaver

Pianisten Tony Nguyen afslutter sine studier i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium med denne koncert. Solistklassen er det højeste niveau ved konservatoriet.

Tony Nguyen tog sin bachelor- og kandidatuddannelse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København men valgte at komme “hjem” til hjembyen Aarhus for at tage solistuddannelsen. Samtidig fik han etableret en helt ny kammermusikfestival i byen, som nu har været afholdt med stor succes fire år i træk. Femte udgave afvikles i Musikhuset Aarhus d. 8.-10. september.

Tony er prisvinder ved internationale og nationale konkurrencer, bl.a. med en 1. pris ved Music Without Limits, Druskininkai, Litauen, og en 1. pris ved den landsdækkende Steinway Klaverfestival. I 2022 var han blandt modtagerne af Léonie Sonnings talentpris. Han har været solist med Lviv Chamber Orchestra i Chopins 2. klaverkoncert i Inowroclaw, Polen, og har spillet ved bl.a. January Music Nights i Brest, Hviderusland, i Tivolis Koncertsal og på Odsherred Kammermusikfestival. Han er desuden aktiv bestyrelsesmedlem i både EPTA Danmark (European Piano Teachers Association) og Aarhus Musikforening.

Program

Rued Langgaard: Himmel-ensomhed, Den hvileløse vind & Gyldne strømme (fra Gitanjali-hymner)
Franz Liszt: Benediction de Dieu dans la solitude (fra Harmonies poétiques et religieuses)
Aleksander Scriabin: Klaversonate nr. 5
-Pause-
Peteris Vasks: The Fruit of Silence (arr. for klaverkvintet)
Frank Bridge: Klaverkvintet

Medvirkende

Ensemble Hermes: Nicolas Sublet, Romane Queyras, Daniel Mortensen og Rebecca Fuglsig

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events