UDSOLGT: Debutkoncert – Tine Fris-Ronsfeld, korledelse

Koncerten er desværre UDSOLGT!

“Between You And Me” – fra solosang til 100 korsangere

Sanger, arrangør og korleder Tine Fris-Ronsfeld afslutter med denne debutkoncert sin solistuddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium som korleder. Fris-Ronsfeld er allerede en meget erfaren musiker, som med-dirigent, arrangør og sanger i det århusianske kor Vocal Line, der er kendt langt ud Danmarks grænser, som dirigent for a cappella ensemblet Lyt og som sanger i den prisvindende vokalgruppe Postyr.

Koncerten byder på et møde med de kor og ensembler, Tine Fris-Ronsfeld til dagligt arbejder med. Desuden medvirker Mariagerfjord Pigekor. Der vil være momenter, hvor alle de omkring 100 korsangere synger sammen, og momenter hvor Fris-Ronsfeld synger helt alene. Der bliver opført kompositioner og arrangementer, som hun har skabt specifikt til de medvirkende ensembler, enten alene eller i samarbejde med andre medlemmer af vokalgruppen Postyr.

Fælles for repertoiret er en eksistentiel søgen mod at finde hjem i sig selv og mærke, at man hører til. Og en udforskning af, hvordan sangstemmer kan smelte sammen og skabe en klang og et udtryk, der tilsammen er større end den enkelte sanger. Heraf kommer koncertens titel: “Between You and Me”.

Stemmen er nok det instrument i verden, der har de mest varierede klangfarver. Nogle er smukke, andre skarpe og kantede, som så meget andet her i livet. Hvis vi ønsker at musikken skal afspejle hvem vi er, må vi være ærlige og give plads til både skønhed, begejstring, tungsind, det hårde og det skrøbelige, siger Tine Fris-Ronsfeld.

Finpudsede kompetencer
Fris-Ronsfeld har over 20 års erfaring med undervisning af solister, kor og vokalgrupper på alle niveauer, i Danmark, Europa, USA og Asien. På solistuddannelsen har hun fået mulighed for at finpudse sine metodiske greb og det direktionsmæssige håndværk, og hun har fordybet sig i det kunstnerisk skabende arbejde som komponist og arrangør og i refleksioner over pædagogisk og kunstnerisk praksis.

Alt sammen har det udmøntet sig i lang række forskellige udgivelser og aktiviteter, herunder fagbøger, noder, musikudgivelser, workshops, korstævner, koncertproduktioner m.m. Tine er desuden forperson for Aarhus Vocal Festival, medlem af Contemporary A Cappella Society of America’s Advisory Board og European Choral Associations tænketank “SingTank”.

Medvirkende

• Vocal Line
• Postyr
• Lyt
• Mariagerfjord Pigekor
• Tine Fris-Ronsfeld, sanger, dirigent, komponist og arrangør

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events