Debutkoncert – Justo Gambula, bas

“Selv hvis du ejer lidt, kan du dele

Justo Gambula, bassist med tanzanianske rødder, afslutter sine studier i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium med denne debutkoncert.

Justo er bl.a. kendt fra bandet Athletic Progression, der blandt meget andet har spillet med Aarhus Jazz Orchestra. Han siger kort om sin debutkoncert:

“Som afslutning på min uddannelse ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus vil jeg dele ud af mine personlige kompositioner, som rummer respekt for og anerkendelse af mine forfædres musikalske ophav. Et billede af en kultur og forudsætninger for en livsstil.”

Morgensang og aftendans
Justo Gambula er fra Tanzania, hans mor er en habil danser og har altid spillet musik for børnene om morgenen og danset med dem om aftenen. Justo begyndte tidligt at spille på afrikanske trommer men også alt muligt andet musik, ikke mindst Roots Reggae og Hiphop.

Senere genopdagede han den musik, der afspejler hans mors kultur (ndombolo, sebene, highlife, kwassa kwassa, bongo flava), og han inddrog den i sin egen musik, bevidst eller ubevidst. I sin søgen efter sine musikalske rødder var Justo også på udveksling i USA i 2017 og 2019 på et sort college og opdagede bl.a. at de amerikanske marching Band rytmer også findes i moderne Trap Music og har rødder i den trommemusik, han kender fra sin barndom.

Medvirkende

Jakob de Place – Trommer/Perc
Mikas Bøgh – Guitar/Keys

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events