Debutkoncert – Alexandra Carlgren: The great Ägg hunt

En publikums-involverende debutkoncert af komponist Kaninen & Alexandra Hallén, opført af ensemble Scenatet.

Kort fortalt

“the great Ägg hunt” er en koncert, hvor Kaninen og Scenatet inviterer publikum til en transformerende oplevelse med en glitrende pris til vinderen.

Hvis du vil vide mere

“Hej mine kære, det er mig, Kaninen! Jeg er tilbage på SPOR festival, og jeg planlægger noget særligt til dig. Vil du være med i den store jagt på ægget? Det er en meget speciel jagt, og det bliver et eventyr, det kan jeg love dig. Reglerne er enkle, bare følg dem, så har du måske en chance for at blive vinderen!
Så vær ikke bange, jeg lover, at jeg vil passe godt på dig…!”

Om Kaninen & Alexandra Hallén

Da Alexandra Hallén var barn, var hendes yndlingsbamse en kanin ved navn Byggis. Men efter nogle år forsvandt Byggis, hvilket gjorde Alexandra meget ked af det, og hun spekulerede på, hvor den blev af.

Da hun voksede op, faldt Alexandra meget, men hun havde ikke de reflekser, normale mennesker har, hun fangede ikke sig selv med hænderne, når hun faldt. Det førte til, at hendes to store fortænder rykkede længere og længere ud. De var så langt ude, at hun kunne presse sin underlæbe ind mellem fortænderne og de andre tænder. Hvilket førte til meget uheldige familiebilleder. Bunnies og Melodifestivalen havde altid en særlig plads i hendes hjerte, så hun besluttede sig for at lave en varig forestilling, hvor hun sagde farvel til sit liv, og Kaninen tog over.

Alexandra Hallén (S) har som kunstner mange facetter. Hun er komponist og performer, og hun udforsker grænserne for sig selv og publikum. Ved at bruge objekter bringer hun virkeligheden ind i kunsten og fremkalder dermed ægte følelser og kropslige reaktioner. Performeren i Halléns værker er ikke længere en formidler af komponistens følelser: hun er nødt til at leve sine egne virkelige følelser og kropslige fornemmelser for at udføre værket.

Alexandra Hallén blev tildelt Dansk Komponistforenings Musikpris i 2019.

Med denne koncert afslutter Alexandra Hallén sine studier i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium . Solistklassen er det højeste niveau ved konservatoriet.
Koncerten indgår i årets udgave af den århusianske festival for ny musik og lydkunst, SPOR.

Om Scenatet

Scenatet er etableret i 2008 og anerkendt som et af de mest nyskabende og eksperimenterende lydbærende tværkunstneriske ensembler i Europa. Med rødder i partiturmusikken, og med en stærk relation til scenekunsten og dramaturgien, opererer de ofte indenfor et felt, hvor iscenesættelse og virkelighed møder hinanden og smelter sammen i nyskabende formater. Traditionelle kunstpræsentationsformer og kunstneriske hierarkier bliver udfordret med henblik på at skabe ligeværdige møder mellem værk og omverden. Scenatet bestræber sig på at bryde mest muligt med vanetænkning og traditioner og skabe kunstoplevelser, der konfronterer og inkluderer sit publikum på nye måder.

Credits

Skabt af: Kaninen og Alexandra Hallén
Scenatet performers: Vicky Wright, Matias Seibæk, Anne Eisensee og Kaninen
Photo credit: Selfie af Kaninen

https://www.sporfestival.dk/uk-thegreatagghunt

Alle events