Danish Youth Jazz Orchestra

Danish Youth Jazz Orchestra er etableret i et samarbejde mellem Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og Det Jyske Musikkonservatorium.

”We Are DYJO”

I foråret og sommeren 2022 kan man opleve Danish Youth Jazz Orchestra til en række koncerter under titlen ”We Are DYJO”. Til disse koncerter har orkestret selv skabt repertoiret – hver musiker har ansvaret for at vælge, komponere eller arrangere ét nummer på sætlisten. Til hvert af numrene knytter sig en lille beretning eller historie fra musikerne om, hvorfor netop dét nummer er blevet valgt. Således er ”We Are DYJO” en enestående mulighed for at komme tæt på orkestrets musikere, hvor de føler sig allermest hjemme: I bigbandmusikken.

Om Danish Youth Jazz Orchestra

Danish Youth Jazz Orchestra er et fremadstormende ungdomsbigband på den danske jazzscene. Orkesteret består af regionens spirende talenter på vej frem i det danske jazzmiljø og fungerer både som et ungt elite-bigband og som talentudviklingsbase i Region Midtjylland. Danish Youth Jazz Orchestra giver plads til det vilde, skæve og eksperimenterende – men med rod i det traditionelle.

Som en ny talentudviklingsbase for unge jazzmusikere i Region Midtljylland har orkesteret til formål, på tværs af kommunegrænserne i regionen, at skabe en større interesse for jazzmusikken blandt unge og videreudvikle de jazz-talenter, som i forvejen er interesseret i bigbandmusikken. Denne katalysator for unge jazzmusikere giver en enestående mulighed for at prøve kræfter med bigbandmusik på elite-niveau.

Det brede samarbejde giver orkestret mulighed for at lave workshops og masterclasses med musikere og solister fra Aarhus Jazz Orchestra og således skabe en dybere forståelse for bigband-genren blandt orkesterets medlemmer. Samtidig er orkesteret med til at styrke den musikalske fødekæde i Region Midtjylland.

Orkesteret ledes og dirigeres af trommeslageren John Riddell. Riddell har, trods sin unge alder, allerede sat sit spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre. Han er en af det mest efterspurgte unge trommeslagere i Danmark, fast medlem af Aarhus Jazz Orchestra, og har spillet med et hav af danske og internationale solister: Randy Brecker, Andrea Motis, Seamus Blake, Adam Rapa, Teitur, Caroline Henderson, Sinne Eeg, Cæcilie Norby og mange flere.

Danish Youth Jazz Orchestra modtager støtte fra Region Midtjylland, Aarhus Kulturudviklingspulje, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Musikskole.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events