Curiosity Festival: Under nattens overflade

Curiosity Festival er en hel dag for det nysgerrige øre, fra middag til aften d. 6. november i Musikhuset. Genreskel bliver ophævet og koncertbegrebet udvidet. Professionelle musikere og ensembler møder dygtige unge konservatoriestuderende, og såvel studerende som etablerede komponister leverer musikken. Ved aftenkoncerten spiller Århus Sinfonietta og Aarhus Jazz Orchestra et helt nyt værk sammen, skrevet af Gorm Askjær i spændingsfeltet mellem improviseret musik, bigband-jazz, Ny Musik og alt derimellem.


Ved denne koncert fremfører otte komponister/musikere med tilknytning til komponistforeningen ToneArt otte nye værker under den fælles overskrift: ”Under nattens overflade”.

Musikken er inspireret af søvnens fortællinger. Drømme som surrealistiske lydmalerier, (u)muligheder og elastisk tid; som inspiration og grundpræmis for projektets musik. Vi dykker ned i det slørede og ubevidste og undersøger grænsefladen mellem tilstandene vågen og sovende.

Det store (kirke)rum og deraf følgende afstande mellem musikere og rummets akustik er med til at forme musikken og den organiske tid, musikken må skrives og opføres i. Pibeorglet vil være centralt i kompositionerne, og som i drømme, hvor verden fremtoner anderledes, må komponisterne i projektet forholde sig undersøgende og udforskende, idet de skal gentænke vante musikalske elementer, når de skal skrive for et instrument, der ikke er udbredt indenfor jazzen.

Udover pibeorgel tæller instrumenteringen fem saxofoner (med klarinetter/fløjter) samt piano/synth og kontrabas.

Komponistforeningen ToneArt rummer en lang række af landets toneangivende komponister inden for den eksperimenterende jazz, og flere af disse er med i “Under nattens overflade”.

Medvirkende

Pia Boda (ss, as, fl), Emil Hess (ss, cl, bcl), Jens Christian “Chappe” Jensen (ss, bs), Pernille Bévort (ts, bcl, fl, alt fl), Cesar Joaniquet (ts, cl), Lars Fiil (synth, p), Olga Witte (org), Christian Aagaard Trier (b)

Koncerten er tidligere blevet spillet i Frihavnskirken i København og i Skt. Nicolai kirke i Kolding.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Koda Kultur, Kapelmesterforeningen, DOKS og Aarhus Kommune.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events