The Electro Acoustic Blood Sweat Drum + Bass Experience

Entré: 150 kr.
Medlemmer af Aarhus Jazzselskab: 120 kr. + gebyr
Studerende: 75 kr.

Stort jazzorkester skaber originalt værk i samarbejde med kunstig musikintelligens.

Blood Sweat Drum + Bass bigband og DJM-professor Jens Chr. Chappe Jensen har sammen med komponistforeningen ToneArt, Jazzselskabet og Det Jyske Musikkonservatorium planlagt dette projekt, hvor formålet er at eksperimentere med nye strategier for komposition, improvisation og instrumentation for stort jazzorkester i sammenhæng med avanceret elektronisk lydbearbejdning.

Til koncerten vil det 25 m/k store BSD+B arbejde med visuelle effekter som f. eks. vektor grafik, og lyden vil være udvidet med et multikanal højttalersystem omkring publikum.

Derudover bliver der bl.a. arbejdet med Deep Swarm – en hybrid af Deep Learning (mønstergenkendelse med kunstige neurale netwærk) og Swarm algorithmer (baseret på biologiske flokkes bevægelser) – samt med brug af “The Listening Computer”, en form for kunstig intelligens, der interagerer med orkestrets akustiske output.

Til koncerten bliver der præsenteret et helt nyt værk af BSD+B´s egen Søren Lyngsø, som normalt styrer de elektroniske effekter i orkestret. Derudover vil syv meget spændende ToneArt-komponister bidrage med hver deres bud på original, ny musik skrevet netop til disse enestående musikere og rammer.

Medvirkende:
Peter Jensen, Pernille Bévort, Emil Hess, Hugh Steinmetz, Radek Wosko, Rene Lars Mogensen og Cesar Joaniquet.
Som sædvanlig er det Jens Chr. Chappe Jensen, der står som overordnet musikalsk ansvarlig for projektet.

Visuals: Svend Ejnar Fisker Langkjær. Surround-system: Mark Steensen. Begge har bl.a. afviklet Multikanals Festival på spillestedet RADAR i juni.

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og Musikudvalget ved Aarhus Kommune

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events