Bigband-koncert: Ritual Dances

Del af Music City Aarhus 2022

Stravinsky fortolket for bigband

Jazztrommeslageren Stefan Pasborg (Ibrahim Electric m.fl.) har genkomponeret musikken fra de to berømte Stravinsky-balletter Ildfuglen og Vårofret (Sacre du printemps). Musikken udkom på cd og vinyl midt i februar med titlen ”Ritual Dances”. Politikens anmelder gav albummet fem stjerner og kaldte det ”muskuløst, rocket og funky”.

Ved denne koncert bliver alle numrene præsenteret live af Det Jyske Musikkonservatoriums bigband. DJM’s professor i komposition og bigband-arrangement Jens Christian ”Chappe” Jensen har arrangeret og instrumenteret Stefan Pasborgs oprindelige trio-versioner for bigband til indspilningen, og disse arrangementer bliver også spillet ved koncerten.

Balletbarn
Stefan Pasborg har gennem et par årtier været en af de mest markante danske jazztrommeslagere og har spillet med bl.a. John Tchicai, Lotte Anker, Alex Riel og mange andre. Hans mor var balletdanser, fra sin tidlige barndom har Pasborg været fascineret af Stravinskys balletter.

Albummet ”Ritual Dances” er udgivet af Sunnyside records og er indspillet af UMO Helsinki Jazz Orchestra og af det danske bigband Blood Sweat Drum + Bass, der overvejende består af tidligere konservatoriestuderende, og der medvirker flere solister.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events