Bigband-koncert

Gælstelærer introducerer Anthony Braxton

Den dansk-amerikanske bassist Tom Blancarte er ved dette koncertprojekt gæstelærer for Det Jyske Musikkonservatoriums bigband. De unge studerende bliver gennem projektet introduceret for den amerikanske saxofonist m.m. Anthony Braxton, der har komponeret over 400 værker under påvirkning af mange forskellige traditioner, fra John Coltrane til Karlheinz Stockhausen. Som aktiv musiker var Braxton bl.a. med i Chick Coreas berømte kvartet ”Circle” med Dave Holland og Barry Altschul.

Braxton er en af de vigtigste tænkere og kunstnere blandt eksperimenterende musikere født i USA efter anden verdenskrig. Som komponist, multi-instrumentalist, dirigent, musikteoretiker, underviser m.m. har han især arbejdet med forholdet mellem improviserede og strukturerede dele af et jazzværk. Iflg. Braxton selv kan alle hans værker sættes sammen på unikke måder efter musikerens valg.

Ved koncerten spiller de studerende et bredt udvalg af Braxtons værker. I overensstemmelse med Braxtons tænkning har de studerende sammensat deres egen unikke vej gennem Braxtons lydunivers, idet de har sat forskellige stykker inden i og oven på hinanden, hvor mere strukturerede sektioner er forbundet af improviserede sektioner.

 

 

 

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events