Bigband-koncert

Det Jyske Musikkonservatoriums Bigband spiller musik af trompetisten og komponisten Thomas Fryland, der siden 90’erne har medvirket i en lang række forskellige musiksammenhænge som solist, sideman, leder, komponist og underviser.

Thomas Fryland

Allerede i 1995 blev Frylands trio-album Playing in the Breeze valgt som årets jazz-album, siden har han medvirket på et utal af cd-indspilninger og har modtaget flere priser, bl.a. Ben Webster-prisen. Han var i en årrække fast medlem af DRs Bigband (under Jim McNeely) og spiller i dag fast i Nordkraft Bigband. Som underviser har Fryland bl.a. været tilknyttet Rytmisk Musikkonservatorium, og han underviser i dag på Det Jyske Musikkonservatorium i trompet, musikteori og hørelære. I seneste nr. af Jazz Special er der et stort portræt af Fryland, hvor han bl.a. fortæller om sine musikalske rødder i bebob og cool jazz.

Blandet gruppe af studerende

Konservatoriets bigband er sammensat af musikere fra forskellige afdelinger på konservatoriet, fx består hele basungruppen af klassiske basunister. Som solist medvirker sangeren Mai Lihn, der studerer på den fællesnordiske Nordisk Master i Jazz-uddannelse, Nomazz. Bigbandet er således en smeltedigel både musikalsk og i sin sammensætning af musikere. Thomas Fryland, der bl.a. har undervist på (det klassiske) Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, gør selv en dyd ud af at nedbryde silotænkning i musikken.

Solister: Thomas Fryland og Mai Lihn
Dirigenter: Thomas Fryland og Jens Christian “Chappe” Jensen

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events