AIPC – Åbningskoncert

Aarhus International Piano Competition 2023

Igen i 2023 er Aarhus Symfoniorkester, Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium og Juhl-Sørensen A/S vært for en international klaverbegivenhed i topklasse.

Aarhus International Piano Competition finder sted for sjette gang fra den 3. marts til den 11. marts. Her vil Musikhuset emme af klavermusik, spænding og høje forventninger, når 42 af verdens største klavertalenter i alderen 11-21 år gæster Aarhus.

Der venter publikum en række storslåede koncertoplevelser, når den næste generation af de største koncertpianister med musikalitet, indlevelse og virtuositet spiller sig gennem konkurrencens tre runder. Fire unge danske pianister deltager i konkurrencen.

Årningskoncerten

Ved åbningskoncerten vil to unge danske klaverkometer, Gustav Piekut og David Munk-Nielsen, spille både duo og solo og således på flotteste vis skyde konkurrencen i gang. Begge pianister vandt i henholdsvis 2017 og 2019 konkurrencens 2. pris samt en række specialpriser.

Pianisterne dyster om pengepræmier på i alt 436.000 kr. og koncertengagementer med danske symfoniorkestre, på sommerfestivaler og i musikforeninger. Der uddeles også en publikums-pris, som alle er velkomne til at deltage i afstemningen om.

Der er gratis entré til åbningskoncerten og de indledende runder, mens billet til finalekoncerten kan købes gennem Aarhus Symfoniorkester, som også medvirker ved finalen.

Læs meget mere om konkurrencen på: www.pianocompetition.dk

Foto: Tom McKenzie

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events