Aftagerpanel

Aftagerpanelets opgave er at rådgive rektor om uddannelsernes kvalitet og relevans for samfundet samt om udvikling af nye og eksisterende uddannelser og udvikling af nye undervisnings- og prøveformer.

Konservatoriets aftagerpanel består af seks medlemmer, som repræsenterer aftagerne af de færdiguddannede musikere, musikundervisere m.m. Medlemmerne har tilsammen bred erfaring med og indsigt i konservatoriets mange forskellige uddannelses- og ansættelsesområder.

Medlemmerne udpeges på grundlag af deres personlige egenskaber samt erfaring med og viden om det relevante arbejdsmarked.

 

Aftagerpanel pr. juni 2018

 

Rikke Øxner, formand

Direktør for Aarhus Festuge siden 2015. Cand.mag. i litteraturvidenskab og massekommunikation. Øxner har tidligere arbejdet for Roskilde Festival i 20 år, i mange år som musikchef og siden som kunstnerisk direktør. Her har hun bl.a. arbejdet med kuratering, booking, ledelse af frivillige og ansatte, strategi, logistik m.m.

Rikke Øxner har bl.a. siddet i repræsentantskabet for Statens Kunstråd, bestyrelsen for Fonden Aarhus 2017, spillestedet Global og Music Export Denmark. Øxner var i 1998 med til at etablere den europæiske festivalorganisation Yourope, hun var i mange år formand for denne og er fortsat involveret i det europæiske festivalarbejde. Øxner sidder pt. i bestyrelsen for Kunsthal Aarhus og Dansk Kulturinstitut.

Line Møller

Afdelingsleder på Aalborg Kulturskole, landets største med ca. 5500 elever. Line Møller beskæftiger sig ud over ledelse også med talentudvikling og talentmiljøer, både på Aalborg Kulturskoles musikalske talentprogrammer, på talentcenteret under Det Kongelige Teaters balletskole og på MGK.

Møller er fløjtenist med debut fra solistklassen på DJM. Hun har omfattende orkestererfaring både indenlands og udenlands med længerevarende ansættelser i bl.a. Det Kongelige Kapel, Malmø Symfoniorkester og Noord Nederlands Orkest.

Marie Højlund

Lyddesigner, komponist og programmør samt guitarist, pianist og sanger. Marie Højlund er bachelor i musikvidenskab og PhD i lyddesign med en afhandling om lydmiljøer på hospitaler. Under kunstnernavnet Marybell Katastrophy har Højlund spillet koncerter i hele Europa og modtog i 2009 Steppeulvprisen. Siden 2015 er hun en del af bandet Nephew.

Højlund arbejder bredt med lyd og musik og har bl.a. lavet musik til flere DR produktioner og medvirkede i 2018 som producer, lyddesigner og musiker på “Dancer in the dark” på Aarhus Teater. Desuden arbejder hun som konsulent og kurator samt med rådsarbejde inden for det tværfaglige kunstfelt, fx som tidl. formand for Århus Kommunes Musikudvalg og tidl. medlem af Århus Kommunes Kunstråd.

Asbjørn Nørgaard Blakstad

Direktør for More Music Group og musikskoleleder for gruppens musikskole i Danmark, Musikundervisning.dk, der på privat basis udbyder mange typer musikundervisning, heriblandt solo- og holdundervisning. Det private marked for musikundervisning er under rivende udvikling, over 500 private undervisere er i dag tilknyttet Musikundervisning.dk.

I sin studietid på musikvidenskab ved Aarhus Universitet lavede Asbjørn Eggers en simpel hjemmeside, som skulle hjælpe professionelle musikundervisere og elever i Danmark med at få kontakt til hinanden. Hjemmesiden udviklede sig til at blive en musikskole med hovedsæde på en it-platform. Platformen er i dag online i Danmark, Norge, Holland og England, og der er tilknyttet hundredevis af undervisere og tusindvis af elever.

Lasse Marker

Partner i Konsulentbureauet Rasmussen & Marker – kulturlivets rådgivere. Marker arbejder især med strategisk kommunikation og politisk indflydelse. Han er kandidat i statskundskab og ekstern lektor i Music/Arts Management ved KU. Han er mødeleder på Altingets kulturpolitiske netværk, moderator for Kulturmødet på Mors og fast klummeskribent på Berlingske.

Lasse Marker er tidligere radiovært på P1 og tv-vært på DR2 samt forfatter til bøgerne “Den Kulturpolitiske Bermudatrekant” (2018), ”Kulturelskeren og vagthunden” (2016) og “6 grunde til, at der ikke sker en skid i dansk kulturliv” (2014). Han sidder desuden i bestyrelsen for Det Fynske Kunstakademi, samt i Kulturmødets advisory board.

Bjarke Svendsen

Leder af SNYK, genreorganisation for ny, eksperimenterende musik og lydkunst. Bjarke Svendsen er den danske musiksagkyndige i Nordisk Kulturfond og er med i europæiske og transatlantiske netværk for ny og eksperimenterende musik.

Svendsen har i mere 15 år arbejdet med samtidsmusik i forskellige sammenhænge. Han har været leder af Jazzhouse i seks år, af Global i tre år og booker på Atlas i Aarhus i to år. Svendsen har desuden siddet i diverse bestyrelser, udvalg og juryer i relation til både elektronisk, jazz, world og eksperimenterende musik. Som udøvende musiker har Bjarke Svendsen turneret i USA og Europa.