VAGUE // Sophia Sagaradze

Rumligt flerdimensionel live-optræden med én cello og 41 højttalere

Ved koncerten spiller Sophia Sagaradze et helt nyt værk, der arbejder med lytterens klanglige oplevelse af omgivelserne. Gennem surround sound, spredt ud på 41 højttalere, skaber hun en atmosfære, ja, en hel verden af lyd omkring lytteren.

Celloen bliver brugt ganske utraditionelt, den ligger vandret, og Sagaradze betjener både den og elektronikken under sin solo live performance. Alt i værket udspringer af manipulationen af en enkelt lydkilde, der spredes ud i rummet, bl.a. ved at bruge forskellige panoreringsteknikker. Værkets udvikling svarer til livets udvikling, hvor alt begynder fra samme sted men udvikler sig i mange forskellige retninger.

Publikum sidder på gulvet på yogamåtter, skellet mellem scene og publikum forsvinder, og lytteren befinder sig midt i et meditativt rum, hvor 3D lyd skaber et intimt miljø omkring én, og der indbydes til fordybelse.

Titlen Vague kan oversættes som vag, uklar eller ubestemt. Sagaradze har selv udviklet den elektronik, der styrer manipulationen af celloens lyd og som distribuerer den til multikanalsystemet med de mange højttalere.

Sophia Sagaradze blev i sommeren 2021 færdiguddannet som kandidat i elektronisk komposition fra DIEM (Dansk institut for Elektronisk Musik) ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events