The Danish Trombone Heritage

Basunprofessor Niels-Ole Bo Johansen har i flere år arbejdet på et kunstnerisk udviklingsprojekt om den danske basuntradition.

Niels-Ole Bo Johansen har tidligere afdækket hvordan basunisten Anton Hansen og komponisten Axel Jørgensen gennem deres franske forbindelser sidst i 1800-tallet og først i 1900-tallet har haft afgørende betydning for udviklingen af den unikke danske basuntradition.

Ved denne foredrags-koncert vil Bo Johansen præsentere sit forskningsprojekt og spille eksempler fra både nyere og ældre tid.

Programmet omfatter bl.a.:
Bent Sørensen: The Bells of Vineta
Wayne Siegel: Salamander, for basun og computer
Axel Jørgensen: Legende

I forlængelse af koncerten tager Niels-Ole Bo Johansen på en større foredrags- og koncertturné, dels til Norge d. 24.-27. februar, dels til USA d. 24. marts – 1- april. Under overskriften “The Danish Trombone Heritage” giver Bo Johansen koncerter og masterclasses og fortæller om den danske basuntradition i bl.a. Tromsø, Stavanger, Cincinnatti, Columbus og Austin.

“The Danish Trombone Heritage” skal medvirke til at øge kendskabet til repertoire, historie og opførelsespraksis for dansk basunmusik, som traditionelt har lagt vægt på instrumentets sangbare kvaliteter frem for de mekaniske kvaliteter.

Udover at dokumentere dansk basunhistorie kan projektet bidrage til udviklingen af undervisningen inden for basunfaget, bl.a. i kraft af et nyt og frit tilgængeligt repertoire, men også i kraft af den opmærksomhed på de klanglige og tekniske idealer, som materialet er udtryk for.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events