AFLYST: Solistkoncert – Olga Witte, rytmisk komposition

Orgeltrio nr. 2 - Calon Arang

Olga Wittes Orgeltriokoncert nr. 2 er en musikalsk fortælling om den skrækindjagende heks Calon Arang. Stykket er skrevet for pibeorgel og to saxofoner. Med brug af musikalske elementer fra avantgardistisk jazz, moderne kompositionsmusik og balinesisk gamelan skildrer komponisten Olga Witte Calon Arangs liv.

Historien om Calon Arang foregår for ca. 1000 år siden i kongedømmet Kediri i det nuværende Indonesien. Historien spiller stadig i dag en meget stor rolle på Bali, hvor den ofte opføres som et dansedrama, der varer hele natten. I Wittes version er historien om Calon Arangs liv set fra en feministisk vinkel, hvor Calon Arang kæmper mod et gennemsyret patriarkalsk samfund.

Olga Wittes orgeltrio er et nyskabende møde mellem kompositions- og improvisationsmusik, og historien fortolkes her af de to saxofonister Jacob Danielsen og Anja Nedremo samt Olga Witte selv på pibeorgel.

Olga Witte studerer på Det Jyske Musikkonservatoriums solistuddannelse som rytmisk komponist, er uddannet kirkeorganist og cand.mag. fra musikvidenskab og antropologi og har siden 2002 ved langvarige feltarbejder dykket ned i den balinesiske musikkultur, særligt den balinesiske gamelan. Hun har skrevet eksperimentelle stykker for pibeorgel og andre instrumenter, der er opført i ind- og udland.

Anja Nedremo er klassisk saxofonist, uddannet solist fra Det Jyske Musikkonservatorium. Nedremo har vundet priser både i ind- og udland. Hun spiller bl.a. ny nordisk musik og bevæger sig også ud i de mere eksperimenterende dele af det klassiske musikmiljø.

Jacob Danielsen er rytmisk saxofonist, ligeledes uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han er et kendt navn på den danske jazzscene og befærder bl.a. jazzens mere improvisatoriske veje og eksperimenterer, bl.a. med en maskinpark bestående af husholdningsredskaber.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events