Prædebut – Gabriella Fuglsig, cello

“Presence”

Med koncerten “Presence” afslutter cellisten Gabriella de Carvalho e Silva Fuglsig sine mange års konservatoriestudier, når hun debuterer fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense d. 3. november 2021.

Koncerten i Aarhus er således en prædebut, hvor hun vil spille debutprogrammet i sin hjemby. Gabriella er tidligere studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Med sig på scenen har hun Ensemble Hermes, som hun er grundlægger og fast medlem af.

Ensemble Hermes er et ungt, dynamisk strygerensemble, der dyrker nærværet og mulighederne ved at spille uden dirigent. Ensemblets anden cellist, Gabriellas tvillingesøster, Rebecca, vil gøre Gabriella selskab som solist til de to sidste værker, som begge er skrevet for to solocelli og orkester.

Værkerne ved debutkoncerten handler på hver deres måde om at være nærværende og om at være til. Om det første værk, “Presence” af Peteris Vasks, siger komponisten selv: “Med hvilket (Presence) jeg mener, at jeg er til stede. Jeg er ikke fjern. Med hvert et åndedrag jeg tager, er jeg i denne verden, med alle mine idealer og drømme for en bedre verden.”

Og med disse ord er det håbet, at publikum får en smuk, vedkommende og nærværende oplevelse ved denne koncert.

Program

Peteris Vasks: Cellokoncert nr. 2 – Klatbutne (Presence)
Ernst Bloch: From Jewish Life
Vivaldi: Koncert i g-mol for to celli, RV 531
Giovanni Sollima: Violoncelles, Vibrez!

Medvirkende:
Gabriella C. S. Fuglsig, cello
Rebecca C. S. Fuglsig, cello
Ensemble Hermes

Foto: Malte Bülow

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events