Orkesterkoncert

Studerende fra klassisk afdeling på Det Jyske Musikkonservatorium spiller symfonisk koncert under ledelse af den norske dirigent Peter Szilvay.

På programmet er bl.a. et af det 20. århundredes mest ikoniske værker for symfoniorkester, ungarske Béla Bartóks Koncert for orkester. Værket kræver netop et rigtig stort orkester, bl.a. med en stor slagtøjsgruppe.

Koncerten er skrevet solistisk og virtuost for næsten samtlige instrumenter i orkester. Alle får en plads i rampelyset, selv tubaen har en markant og morsom solo. Derfor kan man ikke kalde værket for en symfoni. Og af samme grund er det også et værk, som alle orkestermusikere ser frem til at spille.

Inden Bartók-koncerten spiller musikkonservatoriets symfoniorkester to værker af to polske komponister, dels et værk af Wojciech Kilar, der bl.a. har skrevet en del filmmusik, fx til Polanskis Pianisten, dels et værk af den berømte modernist Witold Lutoslawski, der modtog Leonie Sonnings Musikpris i 1967.

Koncerten og ikke mindst forberedelsen til den er en vigtig del af uddannelsen for de studerende , der spiller et orkesterinstrument.

Program

Wojciech Kilar (1932-2013): Orawa
Witold Lutoslawski (1913-1994): Mala Suita
Béla Bartók (1881-1945): Koncert for orkester

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events