Improvisationskoncert med John Mortensen, klaver

Dr. John Mortensen er pianist og improvisator fra USA og én af de førende undervisere i klassisk improvisation – ikke kun blandt pianister, men også generelt blandt klassiske instrumentalister, fra unge college-studerende til professionelle.

I dag er de fleste klassiske musikere mest bekendt med nedskreven musik og ikke de klassiske improvisationstraditioner, som var helt almindelig for nogle hundrede år siden. John Mortensen har taget traditionen op og viser ved koncerten, at man sagtens kan improvisere i klassisk musik.

I foråret 2020 udkommer Mortensens nye bog: ”The Pianist’s Guide to Historic Improvisation”. Som titlen antyder, underviser han i improvisation ud fra et historisk perspektiv, fx  dansesatser fra barokken, tilbagevendende akkordprogressioner, figurativer osv.

Improvisationsworkshops

Koncerten finder sted i forbindelse med en tre dages workshop i klassisk improvisation, arrangeret i et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium, Vestervig Kirkemusikskole, Holstebro Musikskole og OrkesterEfterskolen i Holstebro. Her afholder John Mortensen en række workshops, rettet mod forskellige grupper men åbne for alle interesserede.

I Musikhuset Aarhus afholdes der workshops d. 28., formiddag og eftermiddag, samt d. 29. februar om formiddagen.

Det fulde program for alle workshops i både Aarhus og Holstebro med mulighed for tilmelding som enten aktiv eller passiv deltager kan downloades her.

Augustinusfonden og Holstebro Musikskoles Støtteforening bidrager økonomisk.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events