DJM Festuge – The RAMA Cuban Explosion

Koncerten er gratis men kræver billet

Til festugen 2021 vil Det Jyske Musikkonservatorium (RAMA: Royal Academy of Music Aarhus) fejre genåbningen med et af de traditionsrige store shows, som konservatoriet altid har lavet til Festugen, lige siden indvielsen af UNIVERS Scenen på Bispetorv i 2001. Altså en slags 20-års jubilæum.

Skal der være fest og farver, dans og fede rytmer og flotte kor- og orkesterarrangementer, så er dette storslåede cubanske show den helt rigtige markering af, at vi nu er på vej til igen at kunne nyde oplevelsen af de mange talentfulde studerende fra konservatoriets mange afdelinger i et stort samlet show, sat op i samarbejde med nogle af de allerbedste udøvere af cubansk musik:

Percussionisten Rune Harder Olesen
Danseren Raisa Castro
Percussionisten Raydel Medina
Trompetisten Yuliesky Gonzales

Det hele bliver koordineret, arrangeret og dirigeret af professor ved Det Jyske Musikkonservatorium, Jens Christian Chappe Jensen, og sidst men ikke mindst udført af ca. 80 talentfulde studerende, som udgør kor, dansere samt kæmpe orkester og percussion gruppe.

Cuba og Danmark

Siger man afrocubansk folklore og Danmark, så siger man også Rune Harder Olesen. Rune har spillet batá i mere end 30 år og har studeret afrocubansk folklore herhjemme (hos Ignacio Guerra Acosta) og i Cuba siden 1994. Raydel Medina er født og opvokset i Havanna, indhyldet i rumba og batá. Hans musikalitet og indlevelse samt en udtalt evne til at improvisere gør ham til en af de mest udtryksfulde percussionister i den afrocubanske folklore tradition. Raisa Castro er danser og sanger, født i Havanna og opvokset i Belén. Raisa har bl.a. modtaget undervisning på Danza Nacional de Cuba og har selv undervist og lavet workshops på danske konservatorier og musikstævner. Den Cubanske mestertrompetist Yuliesky Gonzales spiller ofte i Danmark og derudover  med navne som Omara Portuondo, Feliz Valoy, Changuito, Manolito Simonet, Pupi Pedroso, Pedro Lugo “Nene” og Alexander Abreu.

Med Yuliesky Gonzales’ trompet i front vil The RAMA Cuban Explosion bliver en kulturel booster af de helt store under Aarhus Festuge 2021.

Biografier

Rune Harder Olesen (DK), percussionist
Født i København i 1963.
Som Danmarks mest indspillede studiemusiker har han fra starten af 80’erne medvirket på mere end 3000 tracks med alt fra Dizzy Mizz Lizzy til Niels Hausgaard.
Har turnéret med bl.a. CV. Jørgensen, Lis Sørensen, One Two, Hanne Boel, Rasmus Nøhr, Savage Rose og Gnags.
Er Omó Aña (indviet batáspiller) og har spillet batá i mere end 30 år samt studeret den afrocubanske folklore indgående, bl.a. med de gamle mestre ved 15 længerevarende ophold i Cuba. Har periodevis undervist på samtlige musikkonservatorier herhjemme.

Raisa Castro (Cuba), danser/sanger
Født i Havanna og opvokset i Belén, rumbaens vugge.
Raisa har danset hele livet og har bl. a. modtaget undervisning på Danza Nacional de Cuba.
Raisa har ved forskellige lejligheder undervist på samtlige konservatorier i Danmark og har lavet workshops ved flere stævner på bl.a. Brandbjerg, Engelsholm, Vallekilde, Den Rytmiske Højskole og Klaverfabrikken, og senest ved “Summer Sessions” på Krogerup.
Som sanger har hun bl.a. sunget duet med Povl Dissing på “Danmark Dejligst”, med Danmarks Radios Underholdningsorkester og med Thomas Helmig på albummet “AfroCuban Dream”.
Hun har bl.a. optrådt med Tip Toe Big Band og grupperne Aché og People. Har siden 2014 spillet mere end 200 skolekoncerter med gruppen Charanga Habanera.

Raydel Medina (Cuba), percussionist
Født i 1975 i Havanna.
Vokset op i en familie og en bydel med rumba og batá fra morgen til aften.
Har spillet med de største navne inden for den afrocubanske tradition, bl.a. Merceditas Valdez, Pancho Quinto, Román Diaz, Pedrito Martinez og mange flere.
Hans musikalitet og indlevelse gør ham til en af de mest udtryksfulde percussionister inden for afrocubansk musik. Raydel er Omó Aña (indviet batáspiller).

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events