Kvindesind i Kunstsangen

Værker af Clara Schumann, Cecile Chaminade og Kaija Saariaho samt en ny sangcyklus af Phillip Faber.

Medvirkende:
Annemette Pødenphandt, sopran
Maren Marie Tange, klaver

Til digte af Tove Ditlevsen og Olga Ravn har Phillip Faber komponeret en ny sangcyklus med titlen ”Min løgn i dit ansigt”. Teksterne er en række digte fra Olga Ravns digtsamling “Den hvide rose” (2016) samt et enkelt lidt længere Tove Ditlevsen-digt, der ligger midt i som en kommentar.

Phillip Fabers cyklus bliver omkranset af tre kvindelige komponisters musik. Først sange af Clara Schumann, som i år har 200 års fødselsdag. Hun var selv en fremragende koncertpianist og begyndte tidligt at komponere, men pga. hendes mange børn, koncertkarrieren og ægtefællen Robert Schumanns sindssygdom blev det ikke til så mange kompositioner, som man kunne have ønsket sig.

Cecile Chaminade modtog tidligt undervisning i klaver, violin og komposition, trods sin faders misbilligelse af, at hun skulle uddannes musikalsk. I 1908 besøgte hun USA, hvor hendes musik blev særdeles populær. Og som den første kvindelige komponist modtog hun Légion d’Honneur, den højeste franske hæderspris. Hendes musik er lyrisk og let kromatisk i typisk senromantisk, fransk stil.

Kaija Saariaho fik i 2011 Sonningprisen ”for gennem mere end 25 år at have skabt værker af eminent originalitet, stor skønhed og intens kommunikativ kraft. Med afsæt i en kunstnerisk udforskning af lyd og klang har Kaija Saariaho gennem årene udviklet et dybt personligt musikalsk sprog, der på en gang er farverigt og ekspressivt og samtidig transparent og elegant.”
Her opfører vi hendes Leino-songs, skrevet til fire digte af en af Finlands vigtigste digtere, Eino Leino, de første sange hun har skrevet på sit modersmål.

Annemette Pødenphandt debuterede fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2016. Maren Marie Tange er studieadjunkt ved konservatoriet.

Koncerten er generøst støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Dansk Solistforbund og Københavns Kommunes Musikudvalg.

Program:
Clara Schumann: 6 lieder op. 13
Ich stand in dunklen Träumen
Sie liebten sich beide
Liebeszauber
Der Mond kommt still gegangen
Ich hab’ in deinem Auge
Die stille Lotusblume

Gösta Nystroem: Själ och Landskap
Vitt land
Önskan
Bara hos den

Phillip Faber: Min løgn i dit ansigt
I II III IV V LÆNGSEL VI VII

Kaija Saariaho: Leino-Laulut
I. Sua katselen
II. Sydän
III. Rauha
IV. Iltarukous

Cécile Chaminade:
Chanson de neige
Chanson Slave
Infini
L´amour captif

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events