Debutkoncert – Lil Lacy, komposition

Med denne debutkoncert afslutter Lil Lacy sine studier i komposition fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium.

10/10/20 – et møde mellem klassisk, eksperimenterende og elektronisk musik

Hovedværket ved koncerten er uropførelsen af det nykomponerede og 80 minutter lange “you’re somehow connected” for sinfonietta, accordeon og elektronik. Værket hylder synlige og usynlige forbindelser mennesker imellem. I musikken indgår der bl.a. interview med fem forskellige mennesker fra forskellige generationer og lokaliteter.

Lil Lacy undersøger både fysiske og bevidste forbindelser og den mere subtile fornemmelse af forbindelser mellem mennesker, på tværs af generationer, tid og sted. På trods af tidszoner og geografiske, demografiske og kulturelle afstande er vi alle forbundne som væsener på den samme klode, underlagt de samme fysiske grundvilkår.

Ved koncerten kan publikum opleve, hvordan dette kan udtrykkes musikalsk. Som et enkelt eksempel kan nævnes, at vi jo alle roterer omkring jordens akse med forskellig hastighed, afhængig af hvor tæt vi er på ækvator – jo tættere på ækvator, desto højere hastighed. Dét forhold kan udtrykkes musikalsk gennem polyrytmer, altså forskellige rytmiske forløb, der spilles samtidig.

Program

kl. 19.00
Concert for a Space and Time (2019), 13’ – uddrag,
ENSEMBLE EDGE med strygekvintet

Løftet af vinden (2020), 8’
Bjarke Mogensen, accordeon

One world above, another below (2019), 16’ – ny version
Katinka Fogh Vindelev, sopran, og Tobias Sejersdahl, elektronisk musik

PAUSE

kl. 20.00
Uropførelse af “you’re somehow connected” (2020), 80’
Bjarke Mogensen, accordeon, solist med Århus Sinfonietta, med særligt inviterede gæstemusikere og Tobias Sejersdahl, elektronisk musik.

Medvirkende

ENSEMBLE EDGE og dirigent Mathias Skaarup, sopransolist Katinka Fogh Vindelev, elektronisk musiker Tobias Sejersdahl, accordeonsolist Bjarke Mogensen samt Århus Sinfonietta med særligt udvalgte gæstemusikere: (Anna Jalving (bratsch), Frederik Sakham (kontrabas), Mari Kawamura (JPN) (piano) og Christian Martínez (CO) (perkussion) samt dirigent Rei Munakata (JPN).

You’re somehow connected er produceret i samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium, Lil Lacy Music, Århus Sinfonietta, AUT, Convoi Exceptionnel og CLICK festival/Kulturværftet i Helsingør.

 

Billetter

Gratis entré – men der skal af hensyn til COVID-19 reserveres billetter.
Hvis I reserverer billetter sammen med jeres familie eller bekendte, samlet i én bestilling, vil der være plads til flere gæster på pladserne på gulvet, hvilket er en fordel, da det er her værkerne opleves bedst.
For pladsreservation: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/jln3a4adxrptu

For mere information om de enkelte værker: www.lillacy.dk

Lil Lacy

Lil Lacy er vokset op i et hjem, der pulserede af jazz, klassisk, ny kompositionsmusik, sang og klaver, med øverum i kælderen og hulebygning under flyglet. Efter en ungdomspassion med fotografiet blev hun for alvor grebet af stemmen. Hun tog en bachelor i sang på Musik- og bevægelse-linjen ved Rytmisk Musikkonservatorium i København, var på udveksling i Indien, fortsatte på efteruddannelsen Voice Embodiment, blev meget optaget af åndedrættet og drev i årene 2014-17 musik- og teaterforeningen Projekt Respiration sammen med skuespiller Liv Pflug.

 Lacy arbejder gerne på tværs af kunst og videnskab og har arbejdet med eksperter inden for vidt forskellige videnskabelige felter. Sideløbende med studier og tværfaglige projekter har Lil Lacy været aktiv som sanger, keyboardspiller og selvlært cellist med effektpedaler på den københavnske undergrundsscene. Hun har indspillet en række plader og opnået diverse anerkendelser, herunder prisen som årets komponist i DMA World 2013 og 2015, med bandet Travelling Tribes.

 

Værket you’re somehow connected er støttet af Kodas Kulturelle midler, Augustinus Fonden, Dansk Komponistforening, Dansk Musiker Forbund, Det Jyske Musikkonservatorium, Statens Kunstfond, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Aarhus Kommunes Musikpulje og Dansk Kapelmesterforening.

Debutkoncerten er støttet af Dansk Komponistforenings produktionspulje, Dansk Musiker Forbunds produktionspulje og Det Jyske Musikkonservatorium.

Stor taknemmelighed til alle støttegivere, samarbejdspartnere og medvirkende.

Foto: Lars Just

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events