Debutkoncert – Júlia Cavaller Triay, fløjte

Júlia starter koncerten i Frankrig med parisiske Maren Marais’s Les Folies d’Espagne, et stykke dedikeret til Kong Philippe d’Orléans’ bror. Les Folies d’Espagne består af 24 variationer med spansk flair og er skrevet i 1701.

Programmet fortsætter med Jolivets mytiske og religiøse Chant de Linos, som er inspireret af græsk mytologi. Og det mytologiske tema fortsætter med et af Debussys mest elskede solo-fløjtestykker: Prelude à l’après-midi d’un faune (Forspil til en fauns eftermiddag).

Koncerten byder også på en dansk premiere: Ocean in Motion, et nyt stykke skrevet specielt til Júlias ensemble Aura Duo af den færøske komponist Eli Tausen á Lava.

Júlia spille dernæst et af de mest berømte værker for fløjte, nemlig Prokofievs fløjtesonate. Stykket er et mikrokosmos af Prokofievs kompositoriske stil og viser fløjtens skønhed og dens virtuose bredde på nye måder. Sonaten er desuden fuld af harmoniske nyskabelser og byder på en ny lydpalette.

Det sidste, romantiske stykke, Eduards Toldràs Sonetí de la Rosada, er en idealisering af det feminine, der sidestilles med renhed og uskyld og ofte viser sig i moderne catalansk arkitektur med dens frodige og feminine former (Palau de la Música Catalana, La Pedrera, etc.).

Det meste af programmet afspejler Júlias Middelhavs-baggrund.

Program:

MAREN MARAIS (1656-1728): Les Folies d’Espagne for solo flute (1701)

ANDRÉ JOLIVET (1905-1974) : Chant de Linos (1944) for flute and piano

CLAUDE DEBUSSY (1862-1918): Prélude à l’après-midi d’un faune (Prelude to the Afternoon of a Faun) for flute, clarinet and piano (1894)

ELI TAUSEN Á LAVA (1996): Ocean in Motion (2019) for flute, clarinet and electronics

SERGEI PROKOFIEV (1891-1953): Flute Sonata, op. 94 (1943)

EDUARD TOLDRÀ (1895-1962) : Sonetí de la Rosada, Sis Sonets (1922)

Medvirkende:
Maren Marie Tange, klaver
Aura Duo
Patricia Martín González, klarinet
Vitalija Gurviciute, klaver

Se program.

 

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events