Debutkoncert – Joss Alexander Smith, komposition: Endless Tunnel

Joss Alexander Smith debuterer som komponist fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium. Her præsenterer han sig med tre værker:

Værket “endless tunnel” består af tolv versioner af de samme tre minutters musikalsk materiale, tilsyneladende identiske i form og struktur, men uden nogensinde at være en nøjagtig gentagelse. Værket er yderligere opdelt i 3 større sektioner, der indrammer de to andre stykker ved koncerten.

Værket rejser mange spørgsmål: Udvikler stykket sig? Har jeg hørt denne lyd før? Har placeringen ændret sig i videoen? Er videoen blevet optaget på et andet tidspunkt på dagen? Kom den tone  fra en musiker eller fra computeren? Hvor mange performere er der? Er der et system i spil, som vi ikke har kendskab til?

“any time, any place except here and now” bruger instrumentale lyde til at animere en spøgelsesagtig figur på skærmen. Performeren styrer videoen ved at lave lyde men mister efterhånden kontrollen, da lydene begynder at give feed back og selv tage kontrol over figuren.

I “Denominations and Forces” fortæller stemmer til publikum, hvor mange performere, der spiller den næste tone. Hvad der ikke fortælles, er om tonen udføres live, eller om den kommer fra en computer.

Program

endless tunnel(1) – guitar, violoncello, percussion, speaker, two performers, video, electronics and lights (14’)
any time, any place except here and now – whistles, electronics and live video (9’)
endless tunnel(2) – (13’)
Denominations and Forces  ­­– three performers and electronics (15’)
endless tunnel(3) – (17’)

Performers:

K!art
Mikkel Schou – Guitar
Hsiao-Tung Yuan – Percussion
Andrew Power – Cello

Current Resonance
Joss Smith – Clarinet, Voice, Whistles
Dylan Richards – Voice, Foley
Michael Hope – Melodica, Foley

Photo: Tobias Nicolai 

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events