UDSAT: Debutkoncert – Frederik Emil Bülow, trommer

Trommeslager og komponist Frederik Emil Bülow afslutter med denne koncert sine studier i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Frederik Emil Bülow er for længst et veletableret navn på den århusianske jazzscene, i mange forskellige sammenhænge, også i jazzens yderområder.

Ved debutkoncerten spiller Bülow med sin trio Balvig / Bülow / Christensen, med Christian Balvig (klaver) og Adrian Christensen (bas). Sammen udforsker de jazz og improvisation. Debutalbummet fra 2017 fik stor international anerkendelse og gav mulighed for at tage på turnéer i Skandinavien, Tyskland og Japan.

Trioen søger en ny jazzretning; musikken spænder vidt men formår også at bibeholde et lyrisk og melodisk lydbillede. De tre musikere har igen været i pladestudiet og kan nu præsentere endnu mere kant og synkoperede grooves. Musikken på det kommende album er nytænkende men trækker også på en masse bagage og traditioner fra forskellige stilarter og kulturer.

Bülow er blandt flere andre projekter også med i det nyskabende “jazztronica”-band Abekejser, som bl.a. har spillet med Aarhus Jazz Orchestra. I 2014 vandt han med bandet Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet en dansk Grammy som “The New Danish Jazz Artist 2014” for bandets første album. I 2018 udgav denne gruppe sit tredje album.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events