Debutkoncert – Jonas Hellesøe, orgel

Efter 7 års studier på Det Jyske Musikkonservatorium og på Universität der Künste, Berlin, debuterer Jonas Hellesøe i Symfonisk Sal med et festfyrværkeri af orgelmusik.

I Wagners festlige ouverture til Tannhäuser hører man, hvordan ét instrument kan lyde som et helt symfoniorkester; og i Rachel Laurins orgelsymfoni fra 2008 kan man opleve klangen af fransk, romantisk orgelmusik, tilsat et nutidigt tvist.

I George Thalben-Ball’s finurlige Paganini-variationer er der rig mulighed for at se hvor meget man faktisk kan spille uden hænder, kun med 2 fødder – Hellesøe spiller både i kanon og 4-stemmigt, alt sammen baseret på temaet fra Paganinis Caprice no. 24.

Efter pausen spiller han endnu et stykke baseret på et kendt tema, nemlig Franz Liszts fantasi og fuga over temaet “Ad nos, ad salutarem undam”, som anabaptistpræsterne synger i Giacomo Meyerbeers opera Le prophète. Liszt har foldet dette tema ud til over en halv times musik, og det er et af hovedværkerne i den romantiske orgelmusik.

Med debutkoncerten afslutter Jonas Hellesøe sin uddannelse fra konservatoriets solistklasse.
Hellesøe ér allerede meget aktiv som solist, med orgelkoncerter overalt i Danmark, alene i 2019 med koncerter i bl.a. domkirkerne i København, Ribe, Maribo og Aalborg.

Koncerten bliver live-streamet via Hellesøes Facebookside.

Se program.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events