Bigband-koncert

Bigband toner med vestfafrikanske og indiske farver

Det Jyske Musikkonservatoriums Big Band er ved denne koncert sammen med en af Vestafrikas store musikere fra Gambias berømte Griot-familie, Dawda Jobarteh, samt perkussionisten Salieu Dibba, ligeledes fra Gambia. De to vestafrikanere bliver ved denne lejlighed bragt sammen med den Grammy-nominerede og meget anerkendte eksponent for den indiske bambusfløjte tradition, Shashank Subramanyam, samt den indiske perkussionist Parupalli Phalgun.

Det Jyske Musikkonservatorium har på det seneste arbejdet en del sammen med Dawda Jobarteh. Bl.a. er den konservatoriebaserede strygekvartet Admeta Quartet en væsentlig del af Dawda Jobartehs kommende udgivelse ”Soaring Wild Lands”, hvor alle strygearrangementer er lavet af prof. Jens Chr. Chappe Jensen.

Det er første gang, Konservatoriets Big Band arbejder sammen med begge de to store verdensmusikere, Dawda Jobarteh og Shashank Subramanyam.

Subramanyam har været en hyppig gæst i Danmark bl.a. med Pierre Dørge og Jungleorkestret, ligesom han tidligere har medvirket på Dawda Jobartehs album Northern Light Gambian Night.

Men det er første gang, de to mødes live i et repertoire, der bærer præg af både den vestafrikanske og den indiske musiktradition. Jabartehs og Subramanyams materiale er arrangeret for bigband af prof. Jens Chr. Chappe Jensen og udføres af konservatoriets dygtige studerende. Til lejligheden forstærket med Salieu Dibba og  Parupalli Phalgun på perkussion.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events