It’s All His Fancies, That – Chamber Works by Per Nørgård

Mens Unendlicher Empfang og It’s All His Fancies, That, er optagelser, som er foretaget med netop denne Cd for øje, er Spell en ældre produktion. Den blev faktisk lavet til en Lp for 32 år siden. Der er flere grunde til, at den også er med her. I 1975 var Det Jyske Musikkonservatorium hjemsted for en betydelig aktivitet indenfor den helt nye musik, og Per Nørgaards virke på stedet var af stor betydning for de mange, som havde del heri. Konservatoriet udgav i denne periode en serie Lp plader, noget der på det tidspunkt var helt nyt. Der var en frodig eksperimenterelyst, som dengang ikke sås tilsvarende på andre konservatorier. En af frugterne var netop optagelsen af Spell.

Det er en skam, at dette værk ikke oftere opføres i den særlige stemning, som er skabt netop hertil, fordi den åbner perspektiver, som ellers forbliver skjulte, og da den oprindelige Lp-plade kun udkom i et meget lille oplag, som desværre forblev ukendt for de fleste, har vi fundet det passende at tage trioen med her, som en hyldest til komponistens kompromisløse søgen efter det ideelle og i taknemlighed for hans mangeårige virke her på konservatoriet.

Selvom optagelsen har mange år på bagen, lyder den ikke sådan. Jeg husker, at jeg dengang var meget glad for den og den synes ikke at være falmet over årene. Døm selv!

Claus Byrith i booklet

Indhold:

Unendlicher Empfang 17:27

IT´S ALL HIS FANCIES THAT
Episode 1 00:39
Episode 2 02:52
Episode 3 01:53
Episode 4 05:26
Episode 5 02:12
Episode 6 02:47
Episode 7 04:26

Spell 19:49

Medvirkende:

Elisabeth Sigurdsson, klarinet
Martin Schuster, trompet
Niels-Ole Bo Johansen, basun
Morten Zeuthen, cello
Erik Kaltoft, klaver
Frode Stengaard, klaver