Henrik Brendstrup, cello og Marie Rørbech – Beethoven: Complete Sonatas and Variations

Et to-årigt koncert- og indspilningsprojekt i Det Jyske Musikkonservatoriums regi når sin foreløbige konklusion, når Marie Rørbech og Henrik Brendstrup ved to koncerter i Musikhusets Lille Sal spiller samtlige Ludwig v. Beethovens værker for cello og klaver.

Samtidig lanceres duoens indspilning af samme repertoire på en dobbelt-CD fra selskabet Classico, indspillet på Det Jyske Musikkonservatorium og produceret af Claus Byrith.

Det er to af landets førende musikere, der her har taget sig af en af musiklitteraturens sværvægtere, fem sonater og tre sæt variationer, et udfordrende og omfangsrigt projekt, muliggjort af konservatoriets velvillige støtte.

Henrik Brendstrup
Cellisten Henrik Brendstrup er for længst etableret som en af landets mest fremtrædende musikere. Han er uddannet i København hos Erling Bløndal Bengtsson samt i London hos William Pleeth og Ralph Kirshbaum. Som solist og kammermusiker har han optrådt over hele Europa og med de fleste danske orkestre. Hans talrige CD-indspilninger har bl.a. indbragt ham den franske musikpris ”Diapasson D’Or”, en dansk grammy-nominering samt, som medlem af Den danske Kvartet, ”Deutsche Schalplattenkritik”-prisen. Henrik Brendstrup har i en årrække været medlem af The Chamber Orchestra of Europe og er en af grundlæggerne af strygesekstetten Copenhagen Classic.

Som tilbagevendende gæst ved internationale kammermusikfestivaler har han optrådt med navne som Andras Schiff, Gidon Kremer og Leif Ove Andsnes. Henrik Brendstrup er docent ved Det Jyske Musikkonservatorium samt modtager af Musikanmelderringens Kunstnerpris.

Marie Rørbech
Marie Rørbech blev udpeget af Danmarks Radio til at være Årets DR-kunstner i sæsonen 2002-2003. Hun er uddannet i København hos Amalie Malling, i Århus hos professor John Damgaard og i Berlin hos professor Hans Leygraf. Hun gjorde sig tidligt bemærket med en finaleplads i 6th Eurovision Competition for Young Musicians i Bruxelles 1992, i 2001 vandt hun 1. prisen og publikumsprisen i 6. Nordiske Pianistkonkurrence. Marie Rørbech har optrådt som solist med de fleste danske orkestre og er en yderst aktiv kammermusiker, bl.a. med Hafnia Klaverkvartet og Duo Vivo.