Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor: Du skal plante et træ

Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor består af ca. 35 piger i alderen 13-19 år, der har et vidtfavnende repertoire med ny og gammel, klassisk og rytmisk musik.

Dirigent: Helle Høyer Mogensen

Koret blev oprettet i 1986 som øvekor for de studerende ved konservatoriet. Nogle år senere startede sideløbende hermed et såkaldt koncertkor, der både fungerede som en del af de studerendes observationspraktik og som et selvstændigt kor med større udadvendthed. Koret skiftede i 1993/1994 navn fra børnekor til pigekor og har siden arbejdet under samme form med stigende aktivitet og antal kormedlemmer.

Pigekorets virke
Gennem årene har pigekoret givet mange koncerter i eget regi, mest kirkekoncerter i og omkring Århus. Det har ligeledes deltaget i en række forskellige projekter og større værker, bl.a. en musical, en børneopera af Benjamin Britten, Mattæuspassionen af J.S. Bach med bl.a. Aarhus Symfoniorkester samt i et nyt dansk værk over historien om Hobbitten.

Konkurrencedeltagelse har i de senere år været en del af korets aktiviteter. Koret har flere gange medvirket i børnekorkonkurrencen ”Sangerdyst fra Kyst til Kyst” med pæne resultater. I foråret 2000 gik turen til Italien med deltagelse i en international korkonkurrence, og i april 2005 deltog koret i en europæisk ungdomskor-konkurrence i Kalundborg.

Dirigent Helle Høyer Mogensen
Helle Høyer Mogensen har siden 1979 været dirigent for adskillige kor i Århus og omegn. Fra 1981, hvor hun blev ansat som korleder på Århus Musikskole, har hun isæt beskæftiget sig med kor for børn og unge. På Det Jyske Musikkonservatorium har Helle Høyer Mogensen siden 1986 undervist studerende i børnekorledelse samt dirigeret Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor.

CD’ens indhold:
1) Regina Caeli, Laetare

2) Ave Maria

3) Latinske motetter

  • Cogita te mortalem
  • Dominus mihi adiutor
  • Ascendo ad Patrem
  • Mundi laeticia brevis
  • In solo verbo
  • Pater

4) Pater Noster

5) Den blå anemone

6) Frydeligt med Jubelkor

7) Grøn er Vårens Hæk

8) Midsommersang

9) Du skal plante et træ

10) Colours of the Street

11) Father of Heaven