Claus Olesen og Aya Tominaga: A Case Of Music – The Saxophone and French Music

Cd'en består af fransk musik. Saxofon har franske aner, og det er derfor naturligt at sammensætte et program af franske komponister med både originalværker og transkriptioner. På den måde portrætterer cd'en et bredt udsnit af den franske tradition og specielt den del af traditionen, som har været bestemmende for saxofonens udvikling.

Repertoiret kredser om sødmefuld og farverig musik. A Case Of Music, cd’ens titel, er valgt pga. dobbeltbetydningen. På den ene side den koldt konstaterende: en kasse med musik i, og på den anden side i betydningen Et tilfælde af musik. Titlen er samtidigt en skjult hyldest til en berømt komponist og sangerinde – en af Claus Olesens allerstørste inspirationer.

Claus Olesen
Claus Olesen er studieadjunkt i saxofon på Det Jyske Musikkonservatorium. Han arbejder både med det moderne og det mere traditionelle repertoire og har således uropført en lang række værker for saxofon. Som solist og kammermusiker i Jutlandia Saxofonkvartet og Duo KAPOW! har han turneret i Europa og Asien. Claus Olesen har studeret saxofon hos Per Egholm, Christer Johnson og Arno Bornkamp.

Aya Tominaga
Aya Tominaga er uddannet på Toho Gakuen i Tokyo, hvorefter hun flyttede til Amsterdam for at studere hos prof. Matthijs Verschoor. I Ayas musikervirke har Bach en ganske særlig plads; hun har modtaget det tyske forlag Bärenreiter’s Urtext Preis for sine opførelser af Bachs værker. Desuden har hun været finalist og prismodtager i Bach-konkurrencen i Leipzig.

CD’ens indhold:

  • Claude Debussy: Petite Suite
  • Camille Saint-Saëns: Sonate op. 166
  • Paule Maurice: Tableaux de Provence
  • Roger Boutry: Divertimento
  • Francis Poulenc: Sonate
  • Francois Borne: Fantaisie Brillante