Christian Præstholm, orgel: Marcel Dupré

Christian Præstholm (f. 1972) er uddannet organist hos Anders Riber og musikteoretiker hos Svend Nielsen ved Det Jyske Musikkonservatorium. Videregående orgelstudier 1996-98 hos Susan Landale i Paris samt David Titterington og Nigel Allcoat i London. Debut fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i 1999.

Lærer i orgel og musikteori ved Det Jyske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium samt organist ved Skejby og Lisbjerg kirker i Århus.

Christian Præstholms virke
Christian Præstholm har givet talrige koncerter i Danmark, Frankrig, England, Tyskland, Island og Polen, mest i egenskab af solist eller som kammermusiker, men også som orgelimprovisator, komponist og arrangør. Har skrevet værker for kor, orgel, diverse solister og kammerensembler. Cembalist og organist i Den Jyske Sinfonietta.

Christian Præstholm har modtaget legater fra forskellige fonde, bl.a. Komponisten Jacob Gades Legat, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Fondation Idella og Foreningen for Piano- og Orgelbyggere i Danmark’s Orgellegat 1999.

Hans forkærlighed for nyere musik har givet anledning til tætte samarbejder med og uropførelser af mange forskellige danske såvel som udenlandske komponister.

CD’ens indhold:

  • Trios Préludes et Fugues, Op.7
  • Variations sur un Noël, Op.20
  • Symphonie-Passion, Op.23