Capriccio – Kristian Steenstrup, trompet og Eriko Takezawa, klaver

Ny CD fra Det Jyske Musikkonservatorium

Værkerne på CD’en er alle originale kompositioner for besætningen trompet og klaver, altså ingen transskriptioner. De er alle sene romantiske værker eller modernisme fra første halvdel af det 20. århundrede. Kompositionerne har kun været sporadisk indspillet før, mange har ikke være indspillet, og formålet har været at udbrede kendskabet til repertoire, der ikke har været så kendt, skønt det er gode værker. Stykkerne er teknisk og klangligt udfordrende for både trompetist og pianist.

Kristian Steenstrup
Kristian Steenstrup er født i København. Han blev ansat på Det Jyske Musikkonservatorium i 1993 og blev i 2003 docent samme sted. Han er ligeledes uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium samt på Northwestern University i Chicago hos Vincent Cichowicz, John Henes og Arnold Jacobs. Han tog diplomeksamen i 1992.

Steenstrup har optrådt med alle de danske symfoniorkestre. Han har givet mesterkurser i Norge, Sverige, Tyskland, England, Italien, Schweiz, Holland, Ungard, Estland, Spanien og Japan.

Han er desuden forfatter til bogen Teaching Brass.

Eriko Takezawa
Pianisten Eriko Takezawa er født i Hiroshima, Japan. Hun har studeret hos Naoyuki Taneda og Wolfgang Manz i Tyskland.

I 1984 vandt hun førsteprisen ved den internationale klaverkonkurrence i Ostuni, Italien, ligesom hun har vundet adskillige priser som klaverduo med Christoph Sischka.

Udover solo- og klaverduo repertoiret er hun specialist i kammermusik og har spillet i Europa, Japan, Korea, Taiwan, Indonesien, Israel, Egypten og på festivaler som Schleswig Holstein Musikfestival, Lucerne Musikfestival m.fl.

Takezawa underviser på University of Music i Karlsruhe, Tyskland, på konservatorierne i Basel og i San Sebastian i Spanien. Hun har været akkompagnatør ved en lang række internationale konkurrencer i Tyskland, Holland, Frankrig, Italien, Tjekkiet og Polen.

Samarbejdet med Eriko Takezawa er kommet i stand ved et årligt mesterkursus i Toscana, hvor Kristian Steenstrup underviser – bl.a. sammen med Reinhold Friedrich, konservatoriets kommende gæsteprofessor. Her fungerede Eriko Takezawa som akkompagnatør.

Cd’ens indhold:
Axel Jørgensen: Caprice Orientale
Marcel Poot: Etude de Concert
Marcel Bitsch: Capriccio
Alexandre Cellier: Chevauchée Fantastique
Jean Clergue: Sarabande et Rigaudon
Guillaume Balay: Prélude et Ballade
Theo Charlier: Deuxieme Solo de Concours
J.M.L. Maugüé: Lied et Motif Héroïque
Marc Delmas: Variation Tendre