Simple Songs & Saggy Sounds

Karsten Aaholms kunstneriske udviklingsprojekt i 2017/18 er indspilning og udgivelse af en cd/vinyl med arbejdstitlen 'Simple Songs (and Saggy Sounds)' med hans trio med bassisten Morten Ramsbøl og trommeslageren/percus-sionisten Peter Dombernowsky.

Karsten Aaholm, docent

Materialet er egne numre og udvalgte sange fra, hvad man kunne kalde Aaholms generations danske evergreen-sangbog med sangskrivere som C. V. Jørgensen og Sebastian. Derudover et par sange fra den amerikanske sangtradition.Tilgangen er inspireret af Aaholms gamle guitarhelte Bill Frisell og John Scofield, der har udforsket lyden fra deres ungdom og tiden før.
Det særlige ved denne trio er kombinationen af improviserede passager, jazz’ede elementer og en ‘americana’ lyd, som især trommeslager Dombernowsky bidrager med.Luftige og countryinspirerede klange blandes med mere rustikke linjer i en afslappet atmosfære, hvor der er god tid, men også plads til et funky riff.
Bassist Morten Ramsbøls cv som en eminent bassist i utallige sammenhænge og basprofessor i Graz taler for sig selv, og trommeslager Peter Dombernowsky har med sit lydhøre og storswingende spil bidraget fornemt i sammenhænge som Giant Sand, The DeSoto Caucus og Michael Falch. Der er planlagt studieoptagelser medio marts i den anerkendte musiker, arrangør og producer (for bl.a. Tina Dickow) Dennis Ahlgrens studie, ÅbyRoad Studios. Udgivelsen forventes ude i løbet af sensommeren 2018.